Vele boeken werden er reeds geschreven over deze analyse techniek. Velen zijn uitgesproken voor of tegen. Wijzelf vinden dit een zeer waardevolle techniek die ondersteunend werktvoor het handelen op zowellange als korte termijn. Elliott wave maakt dan ook een substantieel deel uit maakt van ons handelssysteem. Onderaan laten wij u even meekijken hoe wij deze techniek toepassen in daytrading.

Eerst een heel klein beetje theorie, zodat ook degene die nog totaal niets van deze techniek zouden kennen, onderstaande plaatjes zouden begrijpen.

De EW- theorie, afkomstig van Ralph Elliott, gaat er van uit dat de beurzen zich voortbewegen in zich steeds herhalende cyclussen. Heel summier gezegd, bestaat een cyclus uit een impulsgolf, met daaropvolgend een correctiegolf. Een impulsgolf (is de hoofdgolf met de trend mee) bestaat uit 5 golven, de daaropvolgende correctiegolf bestaat uit 3 golven (ABC). 

 

Heel simplistisch gesteld is dit de pure basis van de theorie.

 

Doch daar een plaatje meer zegt dan 1.000 woorden....

Voor de daghandel plaatsen wij in de tradingroom, gedurende de dag, steeds de actuele golftelling, zodat abonnees steeds op de hoogte zijn van waar we ons in de markt bevinden, welke richting we dienen uit te kijken en welke de te verwachten koersdoelen zijn.

Waar blijven die plaatjes zal u wellicht zeggen ;-)

We nemen er dus eens de plaatjes bij van de DAX van gisteren, 13 januari 2015.

 

Om 11 uur deelden we aan de leden mee dat golf 3 van de impulsgolf gezet was. De golf 4 down was dus te verwachten.

 

Een half uur later bereikte golf 4 haar doel. Na een golf 4 down, is een golf 5 up te verwachten. We hebben dan ook aan de leden een longinstap getipt op 9834.

 

Golf 5 kwam er zoals verwacht en bereikte exact haar doel. Na afronding van de impulsgolf (5 waves) diende ter afronding van de cyclus een correctiegolf (ABC) gezet te worden. In de tradingroom, werd bij het posten van dit plaatje het koersdoel 9860 aangegeven als eindpunt van deze ABC down. 

De ABC down bereikte exact 9860. 

We zien de EW techniek niet als een holygrail, doch zoals U kan zien, zijn het dus meer dan alleen maar mooie plaatjes.

 

Deze techniek biedt, volgens ons, een leidraad voor het innemen van posities. Het mooie is dat de toepassing zowel geldt op lange als korte termijn, indices, valuta’s, grondstoffen, enz…  Zoals gezegd posten wij deze plaatjes gedurende de dag in de tradingroom. Naast de Dax worden er ook regelmatig andere opportuniteiten onder de loep genomen.