Handelen van dag en week ranges 

Elk dag worden voorbeurs de verwachte steun- en weerstandzones weergegeven op de site. Deze ranges zijn berekend op de future koersen van de FTI (future AEX), FDAX (future DAX) en de ES (future S&P500). De tradingsranges zijn bedoeld als hulpmiddel voor het bepalen van de te verwachten boven- en onderkant van die desbetreffende handelsdag. Vaak geven deze ranges steun en weerstand aan in de zones, alwaar men dus een trenddraai kan verwachten. Deze methode staat niet alleen op zichzelf, ze biedt daarenboven een onmisbare toevoeging bij een eigen handelssyteem. Het automatische systeem houdt voornamelijk rekening met  volatiliteit. Het ontwikkelde systeem is uitermate geschikt voor daghandel, doch ook de swingtrader zal hier zijn voordeel mee doen.

Hoe werkt het systeem?

De aangegeven steun en weerstanden geven aan waar de koers zich bevindt. Is de koers dichtbij of in de weerstandzone dan zitten we aan de boven kant van de range van de dag:

  • Het is dan aan te raden om op eventuele longs winst te nemen.
  • In deze zone kan er bovendien worden gekeken naar shortsignalen.
  • Indien deze weerstandzone toch breekt, kan men direct draaien naar long, daar de koers veelal zal bewegen richting het aangegeven extreem.
  • Het omgekeerde speelt zich af bij het bereiken van de steunzones.

Klik op afbeelding om te vergroten

Stoploss

Het spreekt voor zich dat er, zoals bij elke handelsstrategie, een strikte stoploss dient gehanteerd te worden. De gepresenteerde getallen bieden u alvast de mogelijkheid om deze stoploss makkelijk te bepalen en kort te houden. Een absolute noodzaak om winstgevend te kunnen handelen.

 

Handelsrange uitzonderingen:

Als de koers bij of snel na opening steun of weerstandzone breekt, dan komt de range voor die dag te vervallen.

 

Handelsuren en product

De dagranges worden intraday gebruikt (09.00 - 17.30).

Er zijn verschillende mogelijkheden om de ranges te traden. Wij maken voornamelijk gebruik van CFD'S.  Turbo's, opties, futures, spinters,… zijn ook mogelijk om te gebruiken. 

 

Mogelijke handelswijze 

De dagranges zijn een ideale toevoeging voor bij uw eigen handelsmethode. Heeft u nog geen methode dat hebben wij getest winstgevend systeem die u kunt gebruiken. Het is zeer belangrijk om deze vaste aantal regels/voorwaarden toe te passen om het systeem winstgevend te laten zijn. Handelswijze tradingranges

 

Resultaten

Hier kunt u de invloed van de dagrange bekijken over de gehele week.  FTI MAY 2015, FDAX JUN 2015, ES JUN 2015