4 maand na onze vorige openbare analyse van olie (06/01/2016 - http://eepurl.com/bLZzrX ), even een korte terugblik/update.

Maandgrafiek 

Het aangegeven steungebied, nl de zone 32-25 heeft standgehouden zoals werd verwacht, bij het afsluiten van de maandgrafiek in januari stond de positieve divergentie er heel mooi.


Weekgrafiek

We bevonden ons idd in het welbekende verhaal van de staart van de daling. Echter zijn we nu aangekomen in de grafiek op een plaats waar enige weerstand kan worden verwacht. RSI bevindt zich eveneens in de 60-70 zone, alwaar vaak weerstand wordt gegeven.

Daggrafiek

We kunnen een abc herstel vaststellen, c=a zou ons nog naar de 52-zone kunnen brengen. RSI vertoont echter negatieve divergentie. Op de longs dient er dus minstens een deel te worden winstgenomen, er kan eventueel ook een stop worden geplaatst net onder de onderzijde van het stijgende trendkanaal.
Conclusie

De daling vond een eindpunt in de zone die werd aangegeven, we komen nu aan in weerstandsgebied, waardoor we attent dienen te zijn voor een terugval. Deze verwachte terugval zou een hogere bodem dienen te plaatsen en zou dus koopwaardig moeten zijn.