Airbus

Dit aandeel namen we de laatste maanden regelmatig op in onze wekelijkse zondagse aandelenupdate, hierbij even een inkijk wat we erover wisten te vertellen en hoe er op gehandeld werd

 

Op 2 juli 2017 vertelden we:

Airbus  

DAGGRAFIEK: "De hogere top voor golf 5 staat er, gedeeltelijke winstname dus en de stoploss voor het resterende deel optrekken naar 74."

Er werd gedeeltelijk winstgenomen op de top en de rest van de longs werd uitgestopt met een mooi resultaat. Merk op dat we de telling wijzigden van 5 naar 3, dit houdt in dat we na een golf 4 down, nog een hogere 5 mogen verwachten, deze telling ligt meer in de lijn met andere aandelen nu.

ONZE MENING: Longs werden uitgestopt op 74, uitkijken naar een nieuwe longsetup.

 

We hadden dus voor alle duidelijkheid een longpositie in portefeuille gehad die werd uitgestopt met een mooie winst. Doch de (bijgestelde) Elliottwavetelling gaf aan dat we na een kleine daling toch terug nog hogere koersen mochten gaan verwachten.We hadden dus voor alle duidelijkheid een longpositie in portefeuille gehad die werd uitgestopt met een mooie winst. Doch de (bijgestelde) Elliottwavetelling gaf aan dat we na een kleine daling toch terug nog hogere koersen mochten gaan verwachten.

Op 20 augustus 2017 vertelden we:

DAGGRAFIEK: "We verwachten na een golf 4 down, nog een hogere 5."

De koersen zakten idd verder door naar de 70 zone en longs mochten worden opgepikt.

ONZE MENING: Longs zijn actief.
Op 3 september gaven we aan: 

DAGGRAFIEK: "We verwachten na een golf 4 down, nog een hogere 5." 
 
De koersen zakten nog wat verder door, dat is geen probleem, het correctieve karakter van de daling blijft intact, we verwachten op een bepaalde moment de opwaartse doorbraak van dit kanaal.

ONZE MENING: Longs zijn actief.
Op 24 september werd geschreven: 

DAGGRAFIEK: "Het correctieve karakter van de daling blijft intact, we verwachten op een bepaalde moment de opwaartse doorbraak van dit kanaal.

De koers maakte zoals verwacht een opwaartse doorbraak en met 1 ruk werd het minimumdoel, een hogere top dan golf 3 al bereikt. Doch de deeltelling geeft aan dat er nog een hoger topje te verwachten is, waarna een groot deel van de winst mag worden veiliggesteld.

ONZE MENING: Longs zijn actief.

Op 1 oktober schreven we 

DAGGRAFIEK: "Met 1 ruk werd het minimumdoel, een hogere top dan golf 3 al bereikt. Doch de deeltelling geeft aan dat er nog een hoger topje te verwachten is, waarna een groot deel van de winst mag worden veiliggesteld."

Een hogere top, dus super voor de longs, doch nog geen verkoopsignaal, bij een volgende top na een dip kan pas worden gedacht aan winstname.

ONZE MENING: Longs zijn actief.

Situatie vandaag

het aandeel plaatste inderdaad een hogere top pal op het aangegeven 82 niveau en er mocht dus volledig winst worden genomen op de positie. Wederom een mooie rit waar op een bodem werd gekocht en op een top kon worden verkocht op basis van de analyses.